Jarenlang voelde ik me anders dan de rest

Tot ik ontdekte dat ik toch echt wel meer op mannen val dan ik ooit aan mezelf had toegegeven.
Hallo, ik ben Wannes, ik heb een vrouw, dochtertje en een puberbonuszoon.
Mijn coming-out: Ik val op mannen.


Van ziek zijn naar ontwikkeling

Toen ik in 2014 heel erg ziek werd en in een burn-out belandde, had ik nooit kunnen bedenken dat ik hierdoor een flinke duw voorwaarts kreeg om eindelijk mijn eigen leven te gaan leven. Tijdens het herstellen van mijn burn-out kreeg ik een spiegel voorgehouden, ik liep heel vaak tegen grenzen aan, op sociaal & zakelijk vlak.
Ik voelde dat ik jaren stil was blijven staan, en het voelde zelfs alsof ik gefaald had.

Na mijn herstel begon ik trainingen en cursussen te volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling om dichter bij mezelf te komen. Om meer ruimte te maken voor mijn ontwikkeling stopte ik na 16 jaar met mijn vaste baan. Ik volgde een opleiding en rondde deze binnen no-time succesvol af. Ik startte als zelfstandig ondernemer mijn eigen coaching praktijk op het gebied van stress & burn-out.


Twijfel je weleens over je geaardheid?

En toen? Toen kwam ik een hele speciale coach tegen. Elke week kwam ik dichter bij mezelf en deed ik dingen voor mijn bedrijf ver buiten mijn toenmalige comfort-zone. Toch bleef ik elke keer ergens blokkeren, zowel in mijn bedrijf als privé.

Tot mijn coach direct aan mij vroeg “Twijfel je weleens over je geaardheid?” Nou… ehm… ik ben altijd open geweest naar mijn vrouw dat ik wel nieuwsgierig was, maar ik had mezelf nooit afgevraagd of ik ook echt op mannen zou kunnen vallen.

Weet je? Ik ben gelukkig getrouwd, ik hou van mijn vrouw en kan met haar alles bespreken. Hoezo zou ik dan “homo” zijn?


Hokjes denken

Direct nadat die vraag gesteld was, ging er snel een aantal radertjes in mijn hoofd draaien. Onderweg naar huis wisselden de tranen af met momenten van herkenning, puzzelstukjes vielen langzaam op hun plek. Maar homo? Nee, ik vind vrouwen ook heel aantrekkelijk en ik raak nog steeds opgewonden van mijn vrouw!

Maar diep van binnen voelde ik wel dat het zo is, ik val op mannen! En vrouwen vind ik ook heel leuk! Ben ik dan homo, bi-sexueel, of nieuwsgierige hetero?
Nee, ik ben Wannes, en ik laat me niet in een hokje te plaatsen. Dat doe ik met anderen ook niet.


Coming Out!

En dan kom je thuis bij je gezin. Mijn vrouw zag gelijk dat iets mij heel erg bezig hield en ik maakte duidelijk dat ik heel graag wilde praten, maar niet met de kinderen erbij. Diezelfde avond had ik mijn coming-out, we hebben heel veel gehuild en geknuffeld.
Mijn vrouw heeft het eigenlijk altijd wel geweten, ze heeft het zelfs in de begintijd van onze relatie weleens aan mij gevraagd of ik op mannen viel.

Praten

Door er de dagen daarna er veel samen over te praten, kwamen er steeds meer herinneringen bovendrijven. Het is in het verleden wel vaker aan mij gevraagd, en ja ik vond sommige mannen aantrekkelijk, en valse nichten verschrikkelijk :)
Gelukkig kunnen wij er samen heel goed over praten, en we maakten er al snel grapjes over. We weten allebei dat onze wegen als man/vrouw /stel in de toekomst gaan scheiden, maar dat onze verbinding nooit zal verdwijnen.


Bevrijding

Ondanks de pijn en het besef dat ik niet “tot de dood ons schijt” getrouwd zal zijn met de vrouw van mijn leven, voelde ik mijn coming-out naar mijzelf en mijn vrouw als een ware bevrijding. Er is letterlijk een heleboel van me afgevallen. Ook het vertellen aan andere mensen in de nabije omgeving werkte enorm als bevrijding.

Precies dat bevrijdende gevoel, laat alles harder stromen. Ik voel me vrijer, lichter, jonger, creatiever dan ooit. En nu, inmiddels mag de hele wereld het weten!
Met 2 Be You Men wil ik een warme huiskamer bieden voor alle mannen die twijfelen aan hun geaardheid of het beangstigend vinden om voor hun verlangens uit te komen.

 

Bij mij is géén twijfel of angst meer.
Ik val op mannen, en iedereen mag het weten.

Wil jij graag hierover in gesprek? Je kan anoniem contact opnemen via deze pagina op de website of mij rechtstreeks mailen via wannes@2by.nl

update:
p.s. voor alle mensen die mij attenderen over de schrijfwijze van schijt, taaltechnisch is scheidt mooier, maar zoals ik tracht naar buiten te treden ben ik niet zo van de hokjes, schijt aan de hokjes… #humor