2 Be You Men staat in de Libelle: De Dag Nadat…

Voor de wekelijkse rubriek in de Libelle, De Dag Nadat… is Ilse in februari geïnterviewd over de dag nadat Wannes vertelde dat hij op mannen valt. Op de website van Libelle staat een update van enkele maanden later “hoe gaat het nu”. Het volledige interview is te lezen in Libelle nr. 32.

Hoe vertel je het aan een vierjarige?

Inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder en zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt.

Onze dochter hebben we samen verteld dat papa andere papa’s leuker vindt en dat we in twee verschillende huisjes gaan wonen. Op dit moment gaat ze er als een vierjarige mee om en als ze er zelf over vertelt, dan zegt ze: “papa vindt andere papa’s leuk en mama andere mama’s”. Dat laatste zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit, maar als zij het op die manier oppakt dan is dat prima.

Veranderingen gaan soms sneller dan je denkt

Ondanks dat we sommige dingen geleidelijk wilden doen, hebben we gemerkt dat je bepaalde persoonlijke processen niet kan remmen. Na de coming-out is er veel veranderd, veel sneller dan we in eerste instantie wilden en verwachtten.

Hoewel we nog steeds op onze eigen manier van elkaar houden hebben we de scheiding in gang gezet en is ons huis inmiddels verkocht. Nu zijn we beiden hard op zoek naar woonruimte om een nieuwe start te gaan maken. Gelukkig is er van ruzies of onenigheid nog steeds geen sprake en kunnen we alles in goede harmonie met elkaar bespreken.

Onze wegen scheiden, maar we hebben een diepe verbinding met elkaar. We hebben vertrouwen in de toekomst. Voor ons apart, maar ook voor ons samen.

Contact

Graag willen wij met 2 Be You Men mensen inspireren door ons verhaal te delen, maar ook de verhalen van anderen (op de website vind je diverse interviews). Heb je vragen of wil jij een verhaal delen? Neem dan contact op via ilse@2by.nl of wannes@2by.nl